Tojásrántotta tekercs

A tekercs könnyen elkészíthető.
Izgalmas kinézetű a rántotta.
Szeretem, ha
egy klasszikus étel újszerűen néz ki.
A végén megszórható sajttal, vagy
tekerhető bele sonka.

Hozzávalók

 3 tojás
 1 csipet só
 1 evőkanál olaj
 tálka
 villa

 serpenyő és fakanál

Elkészítés

1) Az olajat öntsd a serpenyőbe!
Az olajat forrósítsd fel a tűzhelyen!



2) A tojásokat törd fel!
A tojásokat öntsd a tálba!
A tojáshéjat dobd ki!

3) A csipet sót szórd a tojásokra!

4) Villával keverd össze a tojásokat!

5) A tojás felét merd ki a forró serpenyőbe!
Ha ügyes vagy,
a tojásokat öntheted is a tálból a serpenyőbe.

6) A rántottát süsd puhára!
Ne legyen átpirult, mert akkor tekerésnél törni fog.

7) A fakanállal tekerd fel a tojásrántottát,
mintha palacsinta volna!
A végéből egy kicsit hagyj letekerve!
A feltekert tojásrészt húzd a serpenyő szélre!

8) A maradék tojást öntsd a serpenyőbe!
A beontott tojás érintkezzen a letekerve maradt tojással,
hogy összesüljenek.

9) A fakanállal segítheted a tojások összesülését.

10) A megsült tojást tekerd fel tovább!
Úgy néz ki, mint egy palacsinta.

11) A tojásrántotta tekercset vágd fel, vagy
egyben is tálalhatod!

Kész a tojásrántotta tekercs.

Könnyen érthető kommunikációval készült recept.
A recept forrása: www.konnyenertheto.gonczirita.hu