Mézeskalács
Egyszerű elkészítés.
Karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Hozzávalók
28 dkg liszt = 28 csapott evőkanál liszt
5) A kiskanál szódabikarbónát tedd a tálba.
6) A szegfűszeget tedd a tálba.
8) A narancs héját reszeld a tálba.
12) A tésztát tedd be a hűtőbe 1 órát.
13) Lisztezd be az asztalt vagy a gyúródeszkát.
A tésztát tedd rá.
A tészta nyúlós, tegyél még lisztet hozzá, és gyúrd össze.
14) A tésztát nyújtsd ki gyúrófával. vékonyra.
4 milliméteres legyen, CD tok vastag.
15) Szaggatóval vágj formákat a tésztából.
16) A tészta formákat díszítheted mazsolával, dióval, tortadarával.
Díszítés nélkül is finom lesz.
17) A sütőpapírt tedd a tepsire.
A tészta formákat tedd a sütőpapírra.
18) A tepsit tedd a sütőbe.
A mézeskalácsot 200 fokon 8 percig süsd.
A mézeskalács kicsit barna legyen.
Ajándéknak szép és finom.
Dobozba csomagolható.
A mézeskalács papírba is csomagolható ajándék.
A recept könnyen érthető kommunikációval készült.