Csokis meggydzsem

A csokis meggydzsem könnyen elkészíthető.

Különleges ízű dzsem télire.

Csodás téli nasi vagy süti ízesítő.

Húshoz is finom lehet.

Hozzávalók

  1 kiló meggy
 1 tasak dzsemfix
 5 evőkanál cukor
 1 tál
 1 fazék
 1 fakanál
 4 kisebb befőttesüveg
 1 merőkanál

 2 evőkanál kakaópor

 botturmix

Elkészítés

1) A meggyet mosd meg.
A meggyet magozd ki.

2) A meggyet fazékban főzd meg.
A meggy megpuhul.
A meggyet összeturmixolhatod.

3) A zsemfixet öntsd a fazékba.

4) A cukrot öntsd a fazékba.

5) A 2 evőkanál kakaóport öntsd a fazékba.

6) A meggydzsemet keverd össze.
A meggydzsemet forrald fel.

7) A meggydzsemet merőkanállal kanalazd a befőttesüvegbe.
A befőttesüveg tiszta és száraz legyen.
A konyharuha segít, hogy
ne forrázd meg a kezed a forró dzsemmel.

8) Zárd le a befőttesüveget fedővel.

9) A befőttesüvegeket fordítsd fejre 5 percre.

10) Állítsd talpra a befőttesüvegeket.
Címkézd fel a befőttesüvegeket, hogy tudd,
mikor készült,
mi van az üvegben.

Könnyen érthető kommunikációval készült recept.