Sütőtök birsalmaszósszal és galagonyával

Igazi őszi desszert.

Egészséges.

Külön is ehető a sütőtök vagy a birsalmaszósz.

A birsalmaszósz sült húshoz is finom.

 

Hozzávalók

   2 birsalma

 1 sütőtök

 fél citrom leve

 fél kávéskanál fahéj, szegfűszeg

 víz

 kés

 vágódeszka

 fazék

 fakanál

 tepsi

 botturmix

Elkészítés

1) A birsalmákat mosd meg.

 

2) A birsalmákat vágd fel.

A birsalma magházát vágd ki késsel.

 

3) Vizet önts a fazékba.

 

4) A citromot vágd félbe.

A fél citrom levét facsard a fazékba.

Fűszerezheted a vizet fahéjjal, szegfűszeggel.

 

5) A birsalma darabokat tedd a vízbe.

 

6) A birsalmát forrald a vízben.

A birsalma darabok puhuljanak meg.

 

7) A birsalma puhára forrt.

A birsalma darabokat aprítsd krémessé a botturmixal.

 

8) A sütőtököt mosd meg.

 

9) A sütőtököt darabold fel.

 

10) A sütőtök darabokat tedd a tepsire.

 

11) 180 fokon süsd 40 percig.

A sütőtökök széle barnuljon meg egy kicsit.


12) A birsalma szószból szedj 5 kanállal egy tányérra.

A sütőtökből kanalazz 3 darabot a birsalmaszószra.

Galagonyát tehetsz díszként a tányérra.

 

Könnyen érthető kommunikációval készült recept.