Sütőtök birsalmaszósszal és galagonyával
Igazi őszi desszert.
Egészséges.
Külön is ehető a sütőtök vagy a birsalmaszósz.
A birsalmaszósz sült húshoz is finom.
Hozzávalók
fél kávéskanál fahéj, szegfűszeg
Elkészítés
2) A birsalmákat vágd fel.
A birsalma magházát vágd ki késsel.
4) A citromot vágd félbe.
A fél citrom levét facsard a fazékba.
Fűszerezheted a vizet fahéjjal, szegfűszeggel.
5) A birsalma darabokat tedd a vízbe.
6) A birsalmát forrald a vízben.
A birsalma darabok puhuljanak meg.
7) A birsalma puhára forrt.
A birsalma darabokat aprítsd krémessé a botturmixal.
10) A sütőtök darabokat tedd a tepsire.
11) 180 fokon süsd 40 percig.
A sütőtökök széle barnuljon meg egy kicsit.
12) A birsalma szószból szedj 5 kanállal egy tányérra.
A sütőtökből kanalazz 3 darabot a birsalmaszószra.
Galagonyát tehetsz díszként a tányérra.
Könnyen érthető kommunikációval készült recept.