Palacsinta


Finom édesség.

A palacsintát megtöltheted kakaóval vagy
lekvárral vagy
túróval.

Hozzávalók

 20 dekagramm liszt = 2 bögre liszt

 2 tojás

 csipet só

 3 deciliter tej = 1 bögre tej

 2 deciliter szénsavas víz = 1 bögre szénsavas víz

 olaj a sütéshez

 tál és habverő

 kanál

 merőkanál

 serpenyő

 falapát

Elkészítés

1) Az 1 bögre lisztet öntsd a tálba.

2) A 2 tojást verd a tálba.

3) Csipet sót önts a tálba.

4) Az 1 bögre tejet öntsd a tálba.

5) Az 1 bögre szénsavas vizet öntsd a tálba.

Keverd össze a palacsinta tésztáját.

6) Kapcsold be a tűzhelyet.

A serpenyőt tedd a tűzhelyre.

1 evőkanál olajat önts a serpenyőbe.

7) 1 merőkanál palacsinta tésztát önts a serpenyőbe.

A serpenyőt mozgasd, hogy a tészta palacsinta formájú legyen.

8) A falapáttal fordítsd meg a palacsintát.

9) Süsd a palacsinta mindkét oldalát kicsit barnára.

10) Megsült a palacsinta.

Csúsztasd ki egy tányérra.

Kend meg például:

kakaóval vagy fahéjjal vagy lekvárral vagy pudinggal.

Jó étvágyat!

Könnyen érthető kommunikációval készült recept.